Pontos idő: 2010.09.03., pén. 12:16

Lezárt fórum A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1167 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Következő
 Szoftver 
Szerző Üzenet
Töki
Töki
zsebszi írta:
Játszani is azzal szoktál?

Igen.

2009.02.20., pén. 13:23
Profil E-mail küldése Honlap
zsebszi
Játszani is azzal szoktál?

2009.02.20., pén. 13:20
Profil E-mail küldése
Töki
Töki
zsebszi írta:
Szeretnék vásárolni egy laptopot! Egy HP Pavilion dv5-1120eh -ra gondoltam. Mi a véleményetek róla? Azt tudni kell, hogy jóval a bolti ár alatt tudom kb. 120000ft-ért

Mindenképp ajánlom. Nekem dv5-1190eh-m van, és maximálisan megvagyok vele elégedve.

2009.02.19., csüt. 11:22
zsebszi
Szeretnék vásárolni egy laptopot! Egy HP Pavilion dv5-1120eh -ra gondoltam. Mi a véleményetek róla? Azt tudni kell, hogy jóval a bolti ár alatt tudom kb. 120000ft-ért

2009.02.19., csüt. 09:57
Profil E-mail küldése
xpet
Chase >
:eek: Aha, nem gondoltam.
Engem szerencsére nem szívatnak ilyen programok.

2009.02.12., csüt. 08:16
Chase
chase
xpet írta:
Chase >
(Én amúgy még olyannal nem találkoztam, hogy egy program szó nélkül átállítsa magának az adott kiterjesztést, legfeljebb csak a telepítéskor. Milyen program tesz ilyet?)

Pl> QuarkXPress.

Nekem muszáj a v5.01-et, a v6.5-öt és a v7.2-őt is feltelepítenem, alapvetően a 7-est használom de néha szükség van a másik kettőre is. Ha 7-eshez hozzá van rendelve a .qxp kiterjesztés (ez a fő-típus), akkor rákattintok, betölti, heppiség. De miközben indul magához rendeli a .qxd-t is (meg a többit is: .qdt, .qpj, .qpt, .qrc, .qud, .qwd, .qwt, .qxb, .qxl, .qxt), ami viszont az 5-ösnek a formátuma és legközelebb ha .qxd-re kattintok akkor már nem az 5-ös indul el hanem a 7-es. Ráadásul ha .qxl-t nyitok meg, ott nincs lehetőség visszamentésre sem, azt ha megynitotta a 7-es, akkor már soha büdös életben nem fogom alacsonyabb verzióval megnyitni, mert automatikusan konvertálja és menti is.

Meg több olyan eset is volt már, hogy pl az .mp3 file-ok egyszercsak nem a WinAMP ikonjával jelentek meg, hiába van a WinAMP-ban bekapcsolva, hogy induláskor mindig csekkolja a file-típusokat, amik hozzá vannak rendelve.

De ugyanígy tudnám mindani még, hogy pl berakok 24 db DVD filmet egymás után és mindegyiknél elindul a MPC, mert az álíítottam be, de a 25. DVD-nél már a Nero ShowTime indul el, pedig közben nem történt semmi változás.

.eps-t hozzárendeltem az Illustratorhoz és tízből kilencszer szépen el is indul, betölti, de tizedszerre az ACDSee ragadja magához és molyol vele, mert megjeleníteni úgysem tudja, holott az ACDSee-ben kikapcsoltam az .eps-t is és a Verify file associations…-t is, de néha önkényesen mégis elkapja.

Így hirtelen ezek jutottak eszembe, de számos más eset is van és rohadtul idegesítő tud lenni.

Köszi a linkeket, csekkolom őket ha lesz egy kis energiám.
Tudom… vegyek Mac-et és megszűnik minden ilyemi :D

Kép

Konfig: Core16Hexa 1THz - 64GB QDR-8192 - Radeon HD9990-OC

2009.02.12., csüt. 02:23
Profil E-mail küldése
xpet
Chase >
És itt egy kultúráltabb, de ez nem tud blokkolni:
http://www.baxbex.com/openexpert.html

2009.02.11., szer. 21:18
xpet
Chase >
Egy progit talátam csak:
http://www.spearit.com/about_AssociateThis.html
A felület nem igazán kultúrált, viszont tudja blokkolni a változtatásokat, menteni, visszatölteni.

2009.02.11., szer. 20:59
Marki
Marki
Nekem olyan gondom lenne ezzel kapcsolatban, hogy nem tudok társítani egyáltalán XP-n új fióknál. Van egy felhasználói fiókom rendszergazdai tulajdonságokkal, ezzel nincs is baj, működik benne a társítás rendesen, viszont ha létrehozok egy új fiókot akár rendszergazda, akár korlátozott beállítással, akkor abban a legtöbb kiterjesztéshez nem tartozik program, nem jelenik meg a kiterjesztés a Folder Optionsben sem, nem lehet újként kozzáadni, mert miután beírom, már nincs is ott. Nem lehet start menüs programtársítással sem átállítani globálisan, nem lehet programokon belül sem tartósra állítani, mert egyből visszaáll. Mikor indítom a fájlt bejelölöm hogy mivel indítsa, mert nem tudja. Bepipálom, hogy mindig azzal futtassa, el is indítja, de következő indításnál már megint nem tudja mivel indítsa. Találkozott már valaki ilyennel?

2009.02.11., szer. 20:18
Profil E-mail küldése ICQ
xpet
Chase >
Szerintem itt az lesz a gond, hogy ne engedjük más programnak átvenni a hatalmat egyes kiterjesztések felett.
Ez pedig mindig az adott programtól függ, hiába használsz bármilyen kulturált programot(amivel beállítod, hogy melyik kiterjesztést mi használja), valaminek mindig a háttérben kellene futni és felülbírálni a renitens programokat.
(Én amúgy még olyannal nem találkoztam, hogy egy program szó nélkül átállítsa magának az adott kiterjesztést, legfeljebb csak a telepítéskor. Milyen program tesz ilyet?)

2009.02.11., szer. 17:04
whiterat
Chase >

Total Commander: File -> Hozzárendelés
Találtam egy Visual Basic 5-ben írt csodaprogramot, hátha. (mindent komponenst úgy kellett összevadászni hozzá):
fileasoc.zip - ez lesz a program, fel kell telepíteni
msvbvm50.exe - ez a VB5 runtime dllz, ez is kell
vb5ctrls.zip - VB5 common controlz - ezt csomagold bele a program feltelepített könyvtárába
VB5FR.DLL - a VB5 francia nyelvi fájlja, ez ahhoz kell, hogy franciául ki tudja írni a hibaüzenetet, ezt a windows\system32-be kell tenni

Ígye néz ki:
Kép

2009.02.11., szer. 16:57
Profil ICQ
Chase
chase
Asszem nem hangsúlyoztam ki eléggé: "kultúrált segédprogram" :)

XP-t használok, és amit a Tools>Folder Options>File Types nyújt, az kissé túl pirmitív. És nem mindegyik programban van saját association kezelés, de amelyekben van, azoktól is simán el tudja "rabolni" több másik program, és minden alkalommal újra be kellene állítani.
Az lenne a cél, hogy adott file-típushoz fixen hozzá tudjak rendelni egy programot, esetleg saját ikont/thumbnailt is, meg egyéb paramétereket, és az megmaradjon még akkor is, ha utána négyszáz másik olyan programot telepítek fel, amik mind alapvetően az adott file-típus kezelésére hivatottak és előszeretettel "ragadják magukhoz" őket. Mindezt barátságos, letisztult kezelőfelülettel, lehetőleg freeware vagy szépen feltörve.

2009.02.11., szer. 14:41
Profil E-mail küldése
boom001
XP-ben is van: Explore/Tools/Folder Options/File types.

De ez nem a legkényelmesebb módja az tény. A normálisabb programokban van file type association és csak elmész a preferences menübe, kiválasztod melyik kiterjesztéseket nyissa meg ő és nyomsz egy apply-t. Már át is állította a Windows-ban.

2009.02.11., szer. 12:54
Töki
Töki
Chase írta:
Nem tud valaki egy kultúrált segédprogramot, amivel azt lehet normálisan és egyszerűen, de főleg tartósan szabályozni, hogy adott file-típusokhoz mely programokat rendeli hozzá a Windows? Nekem ezek folyton elállítódnak és némelyik program önkényesen magához rendel dolgokat amikor elindítom.

Ha Vistát használsz, akkor van egy ilyen menüpont a vezérlőpultban. Ha így sem jó, akkor keresek mást.

2009.02.11., szer. 11:15
Chase
chase
Nem tud valaki egy kultúrált segédprogramot, amivel azt lehet normálisan és egyszerűen, de főleg tartósan szabályozni, hogy adott file-típusokhoz mely programokat rendeli hozzá a Windows? Nekem ezek folyton elállítódnak és némelyik program önkényesen magához rendel dolgokat amikor elindítom.

2009.02.11., szer. 10:59
Profil E-mail küldése
Töki
Töki
Csoki írta:
Mozsmá lassan el kő adnom a lakást, hogy valahogy viszonozzam a segítségeidet!
Nem akarod megtanulni az XSI-t, vagy tudomisén?

Ugyan már, szívesen segítek. :) Ezt az XSI-t meg leszedem, kíváncsi lettem :)

2009.02.11., szer. 00:01
Csoki
Mozsmá lassan el kő adnom a lakást, hogy valahogy viszonozzam a segítségeidet!
Nem akarod megtanulni az XSI-t, vagy tudomisén?

2009.02.10., kedd 20:45
Töki
Töki
Csoki írta:
De oda én nem jutok beeee... :crybaby:

Akkor küldtem neked egy mailt. :)

2009.02.10., kedd 20:16
Csoki
Töki írta:
Csoki >

nCore-on fent van, keress rá, ez egy kibelezett, marha gyors XP.

De oda én nem jutok beeee... :crybaby:

2009.02.10., kedd 19:58
tikshow
Chase >

az általad javasolt progi megoldotta a problémát, volt egy pár ~100 megás msi fájl az install könyvtárba, a kitörlésük után a gép is működött rendesen és hely is lett
köszönöm a segítséget! :)

2009.02.08., vas. 03:55
Profil E-mail küldése YIM
Peti15
peti15
djdok >

http://www.origo.hu/techbazis/internet/ ... ereso.html

A hiba NEM a Te készülékedben volt :)

2009.01.31., szomb. 22:05
Profil E-mail küldése
Mosqu!to
Mosqu!to
http://itcafe.hu/hir/google_hack.html

2009.01.31., szomb. 17:29
Profil E-mail küldése
MataGyula(HUN)
A vicc az, hogy ha rákeresel a google-re, akkor a google.com találtara kattintás után is azt jelzi, hogy káros lehet az oldal :D

2009.01.31., szomb. 17:04
Profil E-mail küldése ICQ Honlap
whiterat
djdok >

Nekem AVG8 free antivirnyákom van, és az firefoxban minden találathoz odabiggyeszt egy zöld pipát, ami arra akar utalni, hogy az oldal biztonságos

2009.01.31., szomb. 16:26
Profil ICQ
Tomi
djdok >

nálam és Tökinél is ilyen most :D

2009.01.31., szomb. 16:10
djdok
Van 1 kis problémám. A google-ben ha keresek, teljesen mind1 hogy micsodát, minden találathoz azt írja ki hogy az oldal káros lehet a számítógépe számára. Több böngészőben is próbáltam, mindenhol ugyan ezt csinálja.
Találkozott már valaki hasonlóval, vagy tudna valaki segíteni?

Kép
Kép

2009.01.31., szomb. 16:07
tikshow
oké majd megpróbálom mindkettőt, az a baj, hogy nem nálam van a baj, hanem nagyszülőknél, szóval nem tudok mindig mindent kipróbálni, de majd tájékoztatlak titeket!
köszi a segítséget, majd kiderül, hogy az utóbbiak működnek-e!

2009.01.30., pén. 19:40
whiterat
Próbálj bebootolni valami live cd-ről. Akár linux, akár windows PE (pl. WinXP Winter Editionben van ilyen), úgy láthatóvá válnak azok a fájlok/mappák, amiket a winfos elrejt előled. Így a System Volume Information-be is be lehet kukkantani.

2009.01.30., pén. 19:05
Profil ICQ
Chase
chase
tikshow >

Van erre egy must-have-tool: SpaceMonger

Vizuálisan megjeleníti, és elkezded böködni a nagyokat. (a kedvenc filecserélődön keress egy friss, tört változatot)

Kép

2009.01.30., pén. 17:53
Profil E-mail küldése
tikshow
rendszervisszaállítás be van kapcsolva, de annak se kéne ekkorának lennie, és csak a mai napra tudom visszaállítani, korábbira nem sajnos, erre is gondoltam, hogy rendszervisszaállítás megoldaná, mert 4 napja keletkezett kb, azt mondják, de így még azt se tudom megcsinálni :(

ps.: cksdsk se jött be

várom a további ötleteket :)

2009.01.30., pén. 16:39
volgyesi995
volgyesi995
Töki >
De valami más backup lehet.

2009.01.30., pén. 15:24
Töki
Töki
tikshow >

Nekem is volt ilyen gondom notinál, aztán kiderült, hogy HP backup volt. De gondolom nálad nem ez a gond, szóval most feleslegesen írtam ezeket. :D

2009.01.30., pén. 15:07
whiterat
chkdsk /F ?

2009.01.30., pén. 14:42
Profil ICQ
tikshow
van nagy bajom! winfos mappába 9 giga abszolúlt rejtett, eldugott fájl van valahol, belül ha mindent kijelölök(rejtettet is) akkor ~2.7 gigának jelzi a tartalmát, ha C-n kérem le a mappa méretét ~12 gigát ír ki(a kettő közötti különbség még ~150 mappa és ~250 fájl)
a gép nincsen olyan túl gyakran használva, szal a temp mappa is szinte tök üres, a legnagyobb fájl amit találtam benne egy ~150 megás SP3 maradvány, szóval kellene valami segítség, hogy attól a ~9 gigától hogyan tudnék megszabadulni

2009.01.30., pén. 14:36
volgyesi995
volgyesi995
Chase >
Nálam ugyanazt a filerendszert használta, mint az xp.

2009.01.30., pén. 12:50
Chase
chase
A Windows 7 betában már a Vistából kimaradt újfajta file-rendszer van (WinFS, ha jól emlékszem)?

Kép

2009.01.30., pén. 12:21
Profil E-mail küldése
Csoki
Norbi >

Jó duma: kollega, meg kisgyerek.
Minek nyomkodsz mindent? :D
Megkérdezem a haverom, nagy vistás, ha valami van írok.

Edit: pass

2009.01.16., pén. 19:27
Töki
Töki
Norbi >

Nem találkoztam még ilyennel. Talán rendszer-visszaállítás segíthet.

EDIT: Ezt találtam. Ilyeneket művel?

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Töki 2009.01.16., pén. 19:30-kor.

2009.01.16., pén. 19:26
Norbi
Norbi
Srácok, egyik kollegám gyerkőce Vistában rányomott a zárolás gombra a start menü alján, és most egy csomó funkció letiltodott meg ilyenek, és nem tudják visszakapcsolni. Én ha rányomok a zárolásra simán kéri a jelszavam megint aztán visszaenged. Sajnos nem látom hogy mi lehet, csak telefonon hivtak. Láttatok már ilyent?

2009.01.16., pén. 19:24
Profil ICQ Honlap
bark
rev >
KOsz!
Uj nvidia driver megoldotta

2009.01.16., pén. 16:33
Profil E-mail küldése
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Lezárt fórum A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1167 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Következő