Pontos idő: 2010.09.10., pén. 18:53

Lezárt fórum A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1366 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Következő
 forum.liveforspeed.hu 
Szerző Üzenet
ZODhog
ZODhog
Zolee710214,

:D :nod:

2010.08.24., kedd 18:53
Profil E-mail küldése Honlap
Zolee710214
Az LFSWorld-ös neveket én is támogatnám...az öregrókáknak lehet hogy sokmindenki evidens, de nekem még mindig tudnak meglepetést okozni a nevek, illetve a különböző reg nevek. Mint ahogy korábban-konkrétan a Demó bajnokságban-voltak zűrök az egy adott emberke által fölvett különböző nevek miatt. (pontozás, jelentkezések, prequal azonosítások). Meg talán elejét lehetne venni a mindenféle letiltott birkák tízpercenkénti újraregeléséből fakadó kellemetlenségnek.
A felesleges salakanyagról nem is beszélve... ;)

2010.08.24., kedd 15:58
Profil E-mail küldése
ZODhog
ZODhog
uttoro írta:
bark, rengeteg szemét reg van. Nem fog ártani a frissítés. Azt meg nem értem, mi a baj az lfsworld nevekkel. Végre nem lesznek identitászavaros egyének, aki a fórumon józsika, a játékban pistike, az lfsworld neve meg lacika.
Azt jól láttam, hogy nem élesednek automatán a regek, hanem admin élesít? Ennek is örülök, kiszűrhető a felesleg.

de jó látni, hogy valaki úgy gondolkodik, mint én :)

2010.08.24., kedd 15:09
dwelablack
dwelablack
uttoro írta:
Azt jól láttam, hogy nem élesednek automatán a regek, hanem admin élesít? Ennek is örülök, kiszűrhető a felesleg.

jah, de ez is csak egy kényszer megoldás.

2010.08.24., kedd 11:29
Profil E-mail küldése
uttoro
bark, rengeteg szemét reg van. Nem fog ártani a frissítés. Azt meg nem értem, mi a baj az lfsworld nevekkel. Végre nem lesznek identitászavaros egyének, aki a fórumon józsika, a játékban pistike, az lfsworld neve meg lacika.

2010.08.24., kedd 11:22
Profil E-mail küldése
bark
hat az jolenne ha a userek megmaradnanak es nem lfsworld nevekkel kene beszelgetni.

2010.08.24., kedd 10:49
Profil E-mail küldése
Töki
Töki
Folytassuk a másikban, így van. A legfontosabbakat át lehet másolni a másikba, esetleg stickyzni. Ha már unjátok a banánt, segítek szívesen.

2010.08.24., kedd 10:36
uttoro
Ahogy az új fórumon jeleztem, szerintem ezt zárjuk le, és folytassuk a másikban. Nem kell költöztetni.

2010.08.24., kedd 09:02
Profil E-mail küldése
dwelablack
dwelablack
Idézet:
Ha sikerülne a phpBB alapú fórumot integrálni a PHP-Fusion oldalba úgy, hogy ne kelljen duplán regelni, azaz aki a régi fórumon tag volt, az automatikusan az integrált fórumban és a főöladlon is egy felhasználónévvel szerepelne és fordítva, az lenne a legjobb.

ez a legjárhatóbb.

Idézet:
Ezen vagyok, de sokáig fog tartani és kockáztatjuk folymatosan a régi fórum elvesztését, minél tovább várunk.

a fórum nem számít, db le van mentve, bármikor alá lehet tenni egy új phpbb-t.

2010.08.24., kedd 07:48
Profil E-mail küldése
Zolee710214
Az új fórumon pont ezt vetettem föl...a futó, aktív topic-okat kell csak átemelni és az újakat már ott nyitni. A nyavajgókat megcsapkodjuk egy rozzant G25-tel, oszt kész. ;)

2010.08.24., kedd 06:40
Profil E-mail küldése
MataGyula(HUN)
Agymenés ill. egyébb szervek megkimélése érdekében szerintem válasszátok a legkönnyebb megoldást. A régi fórumot "read-only" üzemmódban lehetne archiválni, aztán az új helyen mindenki "tiszta lappal" indulna. Pár fontos HSZ a régiből össze lenne gyűjtve egy-két "sticky" témába, hogy ne kelljen mindent újra leírni ( bár mint tudjuk, úgy is minden csak egy repost :D )

2010.08.23., hétf. 23:55
Profil E-mail küldése ICQ Honlap
ZODhog
ZODhog
A folyamatos leállások miatt alaposan meg kell fontolni a régi fórum migrálását.
Fontos, hogy megmaradjon minden hozzászólás, de az is fontos, hogy átgondoljuk, hogy a jelenlegi fórum áttelepítése mennyivel kevesebb munka, mintha egy vadonat új fórumot használnánk.
Ha meg vadonat újat használunk, ami nem épül be a főoldalba, akkor megéri-e duplán regisztrálni, duplán adminisztrálni, duplán adatotmenetni, dupla annyi időt fordítani minderre.
Ha sikerülne a phpBB alapú fórumot integrálni a PHP-Fusion oldalba úgy, hogy ne kelljen duplán regelni, azaz aki a régi fórumon tag volt, az automatikusan az integrált fórumban és a főöladlon is egy felhasználónévvel szerepelne és fordítva, az lenne a legjobb.
Ezen vagyok, de sokáig fog tartani és kockáztatjuk folymatosan a régi fórum elvesztését, minél tovább várunk.
Van mégegy egyszerű megoldás: elkezdjük kialakítani a jelenlegi weboldal saját fórumát. A régit békénhagyjuk és imádkozunk, hogy sokáig éljen még.
És mégegy: megkérünk egy profi webfejlesztő csapatot, hogy a phpBB fórum minden hozzászólását telepítse át a jelenlegi oldalba úgy, hogy a lehető legtöbb extra szolgáltatást is tartalmazza. Ez 100eFt körüli összeg.

2010.08.23., hétf. 22:58
MataGyula(HUN)
háhá :DDD epic :D

2010.07.20., kedd 20:21
Tomy
Ott van az: RACuppannék :D

2010.07.20., kedd 18:34
Seldon
Seldon
MataGyula(HUN), tessék ;)

2010.07.20., kedd 17:11
Profil Honlap
MataGyula(HUN)
legalább ha a fern bay-i strandra shoppoltátok volna a bigét :P háttérben egy RAC-al mondjuk, <3 :DD

2010.07.20., kedd 13:43
Seldon
Seldon
MataGyula(HUN), áj no :D

2010.07.19., hétf. 21:09
Profil Honlap
MataGyula(HUN)
dö nyjú bennör szaksz. fo ríl jó :|

2010.07.19., hétf. 20:28
Mosqu!to
Mosqu!to
Jé és tényleg. CSak azt az egyet nem néztem meg :D

2010.07.01., csüt. 17:33
Profil E-mail küldése
Seldon
Seldon
Mosqu!to, alap téma a wow

2010.07.01., csüt. 17:09
Profil Honlap
Mosqu!to
Mosqu!to
Hogy tudom visszaállítani az alap témát? A felajánlottak között nincs :(

2010.07.01., csüt. 16:40
Profil E-mail küldése
raczger
1000, nézd meg a felhasználód ID-jét

2010.06.27., vas. 13:26
1000
raczger írta:
1000, fail, te az 1324. regisztrált tag vagy, az 1000.-et már törölték:)

ööö...

Csatolmány:
1000.gif
1000.gif [ 5.52 KiB | Megtekintve 417 alkalommal. ]

2010.06.27., vas. 12:51
raczger
1000, fail, te az 1324. regisztrált tag vagy, az 1000.-et már törölték:)

2010.06.26., szomb. 09:39
1000
CJ Ice írta:
na ki lesz az ezredik?

Hát én! :unibrow:

2010.06.26., szomb. 08:41
CJ Ice
Felhasználók száma: 999

na ki lesz az ezredik?
es milyen meglepetes varja majd?

2010.06.25., pén. 16:37
boom001
Seldon,

Köszi.

2010.06.22., kedd 13:43
Seldon
Seldon
boom001 írta:
Az l4s.ini.hu a futamok után mennyi ideig nem elérhető? Jól sejtem, hogy le van állítva a futamok idejére, hogy akkor nehogy valaki töltögessen lefele a szerverről?

igen, már elérhető.

2010.06.22., kedd 13:15
Profil Honlap
boom001
Az l4s.ini.hu a futamok után mennyi ideig nem elérhető? Jól sejtem, hogy le van állítva a futamok idejére, hogy akkor nehogy valaki töltögessen lefele a szerverről?

2010.06.22., kedd 12:48
uttoro
autoincrement kizárt, hogy kiadjon újra sorszámot. egyetlen szituációban tudsz belenyúlni: ha leállítod az autoincrementet, elmented a táblát, majd újrabekapcsolod. akkor újrasorszámozza az egészet (mssql-ben legalábbis)

2010.06.03., csüt. 19:53
Profil E-mail küldése
CJ Ice
sztem az autoincrement nem osztja ki ujra.
legalabbis szamomra az lenne a logikus. masreszt, mire torolve lesz egy hozzaszolas addigra bekuldhetnek ujabbakat, es azoknak tovabb tolja a stuffot.
mssql pl tuti csak novelgeti es nem keresi azokat a szamokat amiket kiadhat ujra. .Netes programokban sem szokott.
teljesen felesleges is lenne a meghasznalhato elemeket szamontartani, hiszen van meg egy par darab.

2010.06.03., csüt. 13:59
mihu86
Gergo,

MySQL autoinkrementnél ilyen talán tényleg előfordulhat. De szerintem jellemzőbb az, hogy moderátor törölt :) (és ebben az esetben általában ott lesz a lyuk a későbbi hsz-ek miatt, mert az utolsó előtti számot biztosan nem oszt ki még a MySQL sem). Normális adatbáziskezelőnél, mint pl. PostgreSQL szekvenciából vannak kiválaztva az autoinkementes értékek, ott pedig lyuk lesz az általad említett esetben.
Az elbbi lekérdezés a tényleges, mostani fizikai helyzet alapján 100000. hozzászólást adja vissza. Egyetlen szépséghibája, hogy a külső join miatt elképzelhető, hogy az adott hsz-t író felhasználó már nem létezik (ha törölte magát, vagy egy admin törölte) :)

2010.06.03., csüt. 13:57
Profil E-mail küldése
Gergo
Gergő
Elvileg történhetett olyan, hogy valaki létrehozott egy hozzászólást, majd rögtön törölte, úgy, hogy mindeközben más nem postolt. Szerintem az auto_increment úgy viselkedik, hogy ezt a post_id-t újra kiosztja a következő rekordnak.

Vagyis rés nem keletkezett a törlés miatt. Higgyétek el nekem, hogy ilyen törlésből pont annyi történt, hogy az enyém lett a 100000. hozzászólás. :)

2010.06.03., csüt. 13:50
Profil ICQ Honlap
mihu86
Gab-BBS-,

Mondjuk csk phpBB2-t ismerem, de ott tényleg kitörlődik a hsz. Ha itt is így van, akkor kérdés, hogy a törölteket beszámítsuk-e, vagy azok nélkül nézzük :). Mert ugye amit töröltek az most már nincs meg, tehát jelenleg nem 100000. :P. De persze lehet úgy is gondolkozni, hogy a törölt is beszámít.

Az alapvető db szerkezet a 2-ben, meg 3-ban elvileg ugyanaz, ez alapján az én módszerem:

SELECT post_id, username
FROM phpbb_posts p
LEFT JOIN phpbb_users u ON p.poster_id = u.user_id
ORDER BY post_id
LIMIT 99999 , 1

(99999 db fizikailag meglévő hsz utáni elsőt adja vissza, tehát a - szerintem - tényleges 100000.-et)

2010.06.03., csüt. 13:38
Profil E-mail küldése
rev
rev
És ezennel Arvee a 100000. hozzászólásával nyeeeeert egy.......... boxutca áthajtást a következő bajnoki futamra :D

2010.06.03., csüt. 11:41
Profil E-mail küldése
Gab-BBS-
Gab-BBS-
valóban Arveeé :)
ebben a töröltek is benne vannak, szóval valós

Csatolmányok:
100000.jpg
100000.jpg [ 23.38 KiB | Megtekintve 667 alkalommal. ]

2010.06.03., csüt. 08:19
Profil E-mail küldése
CJ Ice
mihu86 írta:
CJ Ice,

És mi van, ha volt törölt hsz is? :) A valódi 100000.-et csak egy SQL lekérdezés adja meg :)

akkomaj'lekerdezzuk

2010.06.03., csüt. 00:44
mihu86
CJ Ice,

És mi van, ha volt törölt hsz is? :) A valódi 100000.-et csak egy SQL lekérdezés adja meg :)

2010.06.03., csüt. 00:08
Profil E-mail küldése
CJ Ice
Arvee írta:
MoDa!

Tisztelettel bemutatkozom, V.Rajnai, mint Rajnai Vilmos. :)

üdv

voilá arvee volt a 100000.

2010.05.31., hétf. 11:59
Csti
Csti
Mosqu!to írta:
CJ Ice írta:
fari írta:
Hozzászólások száma: 99999

ENYEM a 100 000. :D

gratulalunk, on nyert!

egy 10ezer forintos villanyszamlat

Ha ráviszem a hozzászólásod quote-jára, akkor ezt kapom:
posting.php?mode=quote&f=12&p=105509

Szóval csak 5509-cel számoltad el magad :D

Újabb nyári kupa indul, amely akár S2 licensz nélkül is játszható: ki találja meg leghamarabb a 100000-es hosszászólást?

2010.05.31., hétf. 07:54
Profil E-mail küldése ICQ YIM
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Lezárt fórum A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 1366 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Következő